Olemme sataprosenttisesti suomalainen perheyritys, jonka taustalla on pitkäaikainen ja vahva lastensuojelualan kokemus.

Honkalyhdyn toiminta lastensuojelualan yksikkönä alkoi syksyllä 1992. Aina kesään 2017 asti toimimme perhehoitoa tarjoavana ammatillisena perhekotina tarjoten yksilöllistä kuntoutusta ja hoivaa erilaisten ongelmiensa keskellä painiville lapsille ja nuorille.

Yleisin ongelmakenttä meille sijoitetuilla nuorilla liittyi koulunkäyntiin. Honkalyhdyn ammattihenkilöstö tuli apuun, kun kodin ja koulun keinot eivät tuntuneet enää riittävän. Yksilöllinen tuki ja opetus oli monelle nuorelle se ratkaiseva apu, joka sai heidät uudelleen ottamaan kiinni oman elämänsä merkityksellisyydestä.

Honkalyhty olikin ensimmäisiä alansa yksiköitä, joissa aloitettiin yleiseen oppivelvollisuuteen liittyvä kouluopetus omissa tiloissa. Opetuksen järjestäminen toteutettiin hyvässä yhteistyössä Kangasalan kunnan ja sen opetustoimen kanssa. Tämä yhteistyö jatkuu edelleen.

Maailma ympärillä muuttuu kovaa vauhtia. Muutosten tuulet ovat puhaltaneet myös lastensuojelun toimintakentässä. Suomalaisten lasten ja nuorten pahoinvointi on lisääntynyt ja ongelmakentät ovat entistä monimuotoisempia ja vaikeampia.

Laitoshoidon yksikkönä kesästä 2017

Kesällä 2017 jaksomme ammatillisena perhekotina päättyi ja Honkalyhdyn toimintaa lähdettiin kehittämään ympärivuorokautisen lastensuojelun laitoshoidon yksiköksi.

Toimilupa Erityislastensuojeluyksikkö Honkalyhdylle myönnettiin 24.7.2017 alkaen.

Honkalyhty on suomalaisessa lastensuojelun kentässä tullut tunnetuksi ammattitaitoisesta ja sitoutuneesta toimintaotteestaan. Asiakastyytyväisyys on aina ollut hyvin korkealla tasolla. Tarjoamme laadukasta ja vaikuttavaa lastensuojelun laitoshoitoa. Toimintaamme ja päätöksiämme ohjaavat lapsen etu ja hänen kuntoutumisensa. Seuraamme aktiivisesti hoidon ja kasvatuksen vaikuttavuutta ja tuemme meille sijoitettua nuorta omien tavoitteidensa saavuttamisessa. Yksilöllisesti, inhimillisesti ja tehtäväämme sitoutuen.

Kysy vapaita paikkoja: yksikön johtaja Henna Heikkilä, puh. 045 134 2166.

 

 

Arvomme

Yhdessä jaetut arvot ovat palvelun perusta.

Kasvatusperiaatteemme

Kasvatuksen tavoitteena on tukea nuorta.

Palvelumme

Palvelusuunnitelmat ovat yksilöllisiä.

Henkilöstömme

Henkilöstömme on moniammatillinen.

Töihin meille

Haluaisitko meille töihin?

Yhteydenotot

Ota yhteyttä ja kysy vapaita paikkoja!